18

23.15, i torsdags, blev jag klar med min samhällsuppgift som jag kämpat med under hela dagen. När jag tryckt på skicka-knappen, började jag gråta. Äntligen var jag klar, äntligen kunde jag pusta ut och äntligen var det min tur. Min tur att fylla arton och få bli stor. Som jag längtat. Denna gång skulle allt vara perfekt och ingen skulle kunna förstöra det.

23.55 la jag ifrån mig telefonen och somnade.

08.30 vaknade jag av att ytterdörren öppnades. Några minuter senare hör jag hur mamma och pappa börjar sjunga och kommer sedan in med frukost och paket.
Bara halvtimman senare kommer Linn och Lisa in genom dörren och joinar frukosten. Sådan jäkla bra start på dagen.

12.00 åkte jag och mamma in till stan för att handla det sista inför kvällen och för att äta lunch. Vi pyntade lägenheten och sedan började jag fixa i ordning mig.

15.00 kom Tove och ungefär då började allt kännas på riktigt. Att det var min dag.

16.00 hade jag tid för sminkning på MakeUp Store. Kom in som en vanlig osminkad tonåring men kom ut som en transa.

17.00 öppnade jag min första Breezer tillsammans med Tove. VILKEN JÄKLA KÄNSLA ATT ÄNTLIGEN FÅ DRICKA!!!

18.00 hade jag, Malin och Tove reserverat bord på Fika. Drycken kom, maten kom och Peter kom. Satt där och åt och hade roligt då jag ser Linns kompis gå förbi. Jag tänkte säga till Malin och Tove och småhypea över det, men antog att dom inte hade någon aning om vem det var. 1 minut senare står han vid vårt bord och “konversationen” lät väl ungefär såhär:
“Någon här som är Sandra som fyller 18 idag?”
“Aa”
“Jag har hört att du gillar fruktspett”
“Aha”
Då får jag en burk med fruktspett.
“Ser att du redan börjat ladda upp inför ikväll. Ska du ut?”
“Aa”
“Här har du lite bidrag då.”
Då får jag en liten påse med 300kronor.
“Vi kanske ses senare”
Och så gick han. Paff blev jag iallafall. Jag ringde Linn och förklarade allt som hänt men hon lät lika paff som jag.

19.00 gick vi hemåt till ettan. Shit vad jag skrattade. Jag var så glad. Väl hemma öppnar jag dörren och där står alla som skulle komma hem till mig vid 20. Mina & Evelina, mamma & pappa, Eva, Lisa, Zelda, Linn, Isabelle. Mitt ryt (inte skrik, utan ryt) när de började sjunga finns tyvärr inte på film..

När vi var och åt hade de alltså fixat ordning med massa snacks och dricka. Äntligen fick jag bli överraskad. Ett tag senare stack de äldre och kvar var de unga. Lite senare kom även Peter (igen) och Stedt. Det visade sig att det inte var Peter som gett mig pengar och fixat ihop fina små fruktspett, utan att det var syrran och mamma. Men frukten var god ändå och de 300 kronorna minskade ju inte i värde för det.

23.00 gick vi mot krogen, kramade hejdå till dom som inte skulle med och gick in. Bästa Eva hade fixat att jag och Malin fick gå före i kön, vilket inte behövdes eftersom det inte var någon kö alls. Vi lurades lite och sa att vi stod på gästlistan så vi fick gratis inträde.

Jag kände mig som ett barn första dagen i första klass. Nyfiken men så himla borta. Vart skulle jag gå? Vilka skulle jag hälsa på? HUR SKULLE JAG STÅ, DANSA, PRATA????

Anyway ganska snabbt efter standardfluffen på toa så satt vi i baren och fick in varsin Twister (no idea vad det var). Un momento senare säger Linn till mig att om jag någon gång under kvällen blir bjuden på en shot så skulle jag byta ut den till något annat istället. Jag tyckte att det lät rimligt eftersom jag aldrig druckit förut och inte hade någon aning om hur jag skulle reagera på det. Minuten senare kommer iallafall Mattis med en och jag tar den. Sjuuuuuuuuukt jävla äcklig var den. Men kul var det.

Frågorna jag ställde mig tidigare, besvarades ganska snabbt. Vi dansade tills det stängde och gick sedan vidare till älskade KH.

Jag och Malin knallade sedan hem och somnade strax innan 4.

Dagen efter, på kvällen, gick jag och Tove bort till bion för att se Frost. Inga biljetter kvar ledde till Donken- och Maxbesök. Förrätt och efterrätt. Hem, musik, drinkar, film = SKRATT. Vilken klockren första bakisdag.

Jag kan inte neka att jag hade otroligt roligt med alkoholen men jag tror nästan att jag skulle ha minst lika kul utan. Men bara nästan. (Hehe)


Äntligen överraskad. Äntligen en egen förfest. Äntligen alkohol. Äntligen Beer Pong. Äntligen krogen. Äntligen 18.

Sandra

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *