Något jag brinner för

Den 23 Februari gick jag på mitt första “pass”. Inte hade jag trott att Crossfit skulle bli något jag skulle bli fast i och inte kunna sluta prata om. Det var som kärlek vid första ögonblicket. Eller nästan i alla fall. Fastän att jag visste hur mycket jag gillade att känna mig stark, så måste jag erkänna att jag va skeptisk till detta när pappa berättade om hur jobbigt det varit de tidigare gångerna.

Jag tog mig i skinnet och gick dit. Ångrar det inte. Första gången jag tränade så hårt att jag fick stå mot en vägg för att försöka få luft in i lungorna. “Upp med armarna, så är det enklare att andas” sa någon i min närhet. Vet inte vem det var eller varför han eller hon ville hjälpa mig med en sådan sak. Var det inte en tävling om vem som var mest vältränad? Vad är detta, är folk snälla? Är det något nytt i träningsvärlden? Enligt mig, ja. Att hjälpa någon som var trött var tydligen en självklarhet i detta gäng. Jag hade äntligen hittat rätt.

Måste dock erkänna att jag fortfarande är skadad när det gäller att jämföra mig med andra. På Hälsomagasinet sitter man i sina maskiner och pressar så mycket vikt man bara kan, för att kunna styla för den snygga killen bredvid. Inte visste jag att jag hade fel teknik i nästan allt jag gjorde.

Jag började på 0 när det gäller kondition, styrka och smidighet. Jag hade bara viljan. Jag kunde inte göra en Air Squat, för då ramlade jag bara baklänges. Jag kunde inte stå på händer, vilket jag fortfarande inte kan, men på huvudet kan jag och det är jag nu bra på. Jag kunde inte heller några olympiska lyft. Ingenting. Men nu är det förändrat. Jag kan detta nu. Eller det mesta i alla fall. Det har bara varit 11 pass, men jag är så fast. Inom en månad öppnar boxen och shitpommesfrittes vad jag kommer att hänga där. Mitt andra hem.

Aldrig i mitt liv har jag blivit så fast i något så snabbt och samtidigt sett resultat.

Crossfit. Något jag brinner för.

Sandra

One Comment

  1. I blog often and I really appreciate your information. Your article has really peaked my interest.
    I’m going to bookmark your site and keep checking for new details about once a week.

    I opted in for your Feed as well.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *